Kaffe er vejen til rigdom, verdenssituationen og himlen

Det er ikke kaffe hjertet forlanger, heller ikke kaffehus, men socialt samvær. Kaffen er blot en undskyldning. (Citat fra en væg i et Tyrkisk kaffehus).

Det vågne kloster
Hvis en gedehyrde ved navn Kaldi fra Etiopien ikke var blevet nysgerrig, da hans geder begyndte at virke opkvikket, efter de var begyndte at æde nogle røde bær, så havde vi nok aldrig lært kaffen at kende. Han fortalte om sine oplevelser til en munk fra det nærliggende kloster.  Munken lavede en drik af bærrene og til han overraskelse virkede drikken opkvikkende, hvilket gjorde at han kunne holde sig vågen om natten og studere biblen. Munkens kloster kom senere til at hedde ”Det vågne kloster”

Mekka
Omkring 1470 begyndte de første kaffehuse at skyde op i Mekka og herfra spredtes kaffen udover Mellemøsten og videre til Europa. I 1615 kom kaffen til Venedig og præsterne bad Paven om at forbyde denne ”djævelske drik”. Paven smagte heldigvis på drikken først, så det endte med at kaffen fik Pavens godkendelse.

Dyrkning
Måden at dyrke kaffe på er meget forskellig fra land til land, dette og de klimatiske forskelle gør at kaffe ikke bare er kaffe. Der er stor forskel på de forskellige kaffesorter og kaffe fra forskellige lande, ligesom der er stor forskel på hvordan kaffen nydes, men mange steder foregår det på de lokale kaffehuse.

Kaffehuse
Er populære over hele verden og mange steder har de haft direkte indflydelse på landes historie og endda verdens historien. Bl.a. er Londons aktiebørs og Lloyd’s forsikring begge opstået på kaffehuse. I 1775 var der 2.000 kaffe huse i London alene. Selv i dag er kaffehuset et sted hvor mange mødes over en stille kop, alt imens de diskutere verdenssituationen, eller bliver inspireret til køb af deres nye rocket espressomaskine..

Navnet
Hvor navnet kaffe kommer fra, forsvinder i tidens tåger men der er flere teorier. Ordet kaffe skulle efter sigende stammer fra det arabiske ord qahwah, der betyder en drik lavet af planter, men det siges også at kaffe skulle havde fået sit navn efter regionen Kaffa, (I det nuværende Etiopien) hvor Kaldi skulle komme fra. 

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account