Det er ikke nødvendigt at tage til udlandet for at få gode outdoor oplevelser, Danmark er fuld af smuk natur og frisk luft. Pak rygsækken, og find her inspiration og gode tips til din næste tur.

Tre gode outdoor aktiviteter

Sov i shelter

I Danmark er der rig mulighed for at tage en overnatning i et shelter, og nyde naturen med en god outdoor oplevelse. Medbring liggeunderlaget og soveposen, og tag en nat i det fri.

Husk at være opmærksom på om dit shelter skal bookes på forhånd, eller om der er tale om “først til mølle”. Hvis dette er tilfældet, er det altid en god ide, at have et andet nærliggende shelter som plan B. Det er også altid vigtigt, at tjekke om din shelterplads har adgang til toiletter og rent vand, ellers medbring nok vand til både madlavningen og som drikke.

Lav mad over bål

En oplagt mulighed til en aktivitet i det fri, er at flytte din madlavning udenfor. Det behøver ikke være langt væk hjemmefra, og det kræver ikke meget udstyr.

På forhånd kan det være godt at have lært at lave et bål, af det rette størrelse. Her er det vigtigt at have nok brænde, som kan tilføjes undervejes. Herudover skal der bruges en gryde der kan tåle at blive sat på ilden. Også er du klar til at lave din mad over åben ild. Du kan b.la. lavet en gryderet, pandekager eller snobrød på en pind.

outdoor bål

Tag på vandretur

Danmark byder på meget smuk natur som kan nåes på fod. Der er fantastiske vandreruter rundt i hele landet. Her kan du få en masse skønne naturoplevelser, som du kan dele både med familien og på egen hånd. Det kræver ikke meget udstyr, men det er vigtigt at være klædt ordentligt på, især i forhold til det uforudsigelige danske vejr.

En vandretur kan være en flerdagstur, hvor man overnatter undervejs. Nogen fortrækker at gå mange kilometer om dagen, mens andre giver sig bedre tid til at se seværdigheder og nyde nature på vejen. Det er helt op til dig selv.

Det vigtige udstyr til din tur

Rygsæk

Din rygsæk bliver dit hjem, så uanset hvor lang eller en kort tur du skal på, er det altid vigtigt med en god rygsæk. Rygsække findes i mange forskellige størrelser og prisklasser, men hvilken skal du vælge? Dette kommer meget an på hvilken slags rejse du skal på, hvor hvad dine behov er. Som hjælp til at finde den helt rigtige rygsæk til dig, kan du læse med her.

Vandresko

At have de rette vandresko kan være essentielt for en god udendørs oplevelsen, så du kan tilbagelægge mange kilometer uden at skulle bekymre dig som dine fødder.

Overveje hvilken tur du skal på. Skal du bruge store dele af turen på at gå, eller vil du skulle bære meget på dine vandresko? Dette er af stor betydning for dit valg af vandresko.

Stormkøkken

I mange situationerne kan det være gavneligt at have medbragt et stormkøkken, så du kan lave et måltid over blus. Her kan du lave mad fra bunden, eller tage den nemme løsningen og købe frysetørret mad, hvor der blot skal til sættes vand.

Når du skal vælge dit trangiasæt, er det vigtigt at overveje hvor mange du skal lave mad til. Jo flere personer dit trangiasæt kan lave mad til, jo tungere er det at have med i baggagen.

Tre gode tips til din outdoor tur i Danmark

Tjek vejrudsigten

Undgå en ubehagelig overraskelse når himlen åbner sig, og regnen siler ned. Dårligt vejr behøver nødvendigvis ikke at forhindre din outdoor tur, men pak tøj efter vejret og husk et regnslag til din rygsæk. Hvis vejrudsigten viser meget regn, er det vigtigt at beskytte sit medbragte elektronik i drybags, for at undgå skader på dem.

Outdoor rygsæk regnslag

Husk rigeligt med mad og drikke

Det kræver meget energi at være udendørs, og det er er derfor vigtigt at medbringe nok mad og drikke, for at kunne opretholde sit energiniveau. Der er ikke noget værre end at være sulten, og langt fra hjem. Pak derfor en god madpakke med gode kulhydrater, som er kroppens brændstof.

Det er vigtigt at skabe et overblik over sit drikkevand på forhånd, så man ikke løber tør under turen.

Pakkeliste

Hver tur har sin egen pakkeliste, men fælles for alle ture er, at der ikke er noget værre end at glemme de ting du har mest brug for. Undgå dette ved lave en pakkeliste til din tur, men husk – pak ikke mere end du har brug for.

Brug også pakkelisten til at huske at få alle dine ting med hjem igen, så du ikke glemmer noget.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account