Selvom det er nogle år siden Uganda igen blev fredeligt er turisterne endnu ikke helt vendt tilbage til landet, som Churchill kaldte: Afrikas Perle.

Find dit gamle atlas frem og kig på Afrika. Lidt mod Nord og lidt mod Øst finder du Uganda – I Uganda siger de at deres land er placeret i hjertet af Afrika, og det er ikke helt forkert.

Nilens udspring
Verdens længste flod Nilen uspringer i Uganda – og som blod der bliver pumpet fra dit hjerte pumper Nilen liv fra uspringet og til dens udløb i Middelhavet. I Uganda ses Nilens styrke bedst ved de kæmpe Murchison vandfald. Et besøg her er en fantastisk oplevelse.

En voldsom historie
Ugandas historie har været mindst ligeså voldsom som de store vandfald. Tilbage i 60´erne strømmede turister til landet. Så kom diktatoren Idi Amin til magten. I to årtier led Uganda under diktaturet – måske op til 95% af alle store pattedyr blev skudt og der kom næsten ingen turister til landet. Efter Amin har man forsøgt at stabilisere landet, og nu – med næsten 10 års fred – er turisterne begyndt at vende tilbage og dyrelivet i national parkerne er igen på vej mod toppen.

Et fantastisk dyreliv
Uganda dyreliv er netop de fleste turister kommer for at se – og det ved de godt i Uganda. Derfor bliver der gjort alt for at beskytte dyrene og for at præsentere dem for turisterne. I Uganda finder du alle de dyr, som man forbinder med Afrika. Her er chimpanser, elefanter, giraffer, antiloper zebraer, et rigt fugleliv og ikke mindst Uganda mest berømte attraktion: Bjerggorillaerne.

Et møde med bjerggorillaer
Uganda er hjemsted for cirka halvdelen af alle verdens bjerggorillaer, og heldigvis for os har man vænnet er par af bjerggorillafamilier til at være nær mennesker.

For de få af os – der får chancen for at se bjerggorillaer – må ses som et privillegium ud over det sædvanlige. Et møde med ef an vores nærmeste slægtninge blandt dyrene – en kæmpe oplevelse.

I Uganda kan man opleve gorillaerne i to forskellige national parker ”Bwindi Impenetrable National Park” med en stor rigdom af flora og fauna eller ”Mgahinga Gorilla National Park”, der har fantastiske udsigter til dramatiske vulkaner.

På gorillaernes betingelser
Et besøg ved gorillaerne foregår naturligvis i gorillaernes normale leveområder og endnu mere naturligvis på gorillaernes egne betingelser. I en mindre gruppe vandrer man (sammen med guide og under kontrollerede forhold) ind i den tykke regnskov med ønsket om at se flere eller en enkelt gorilla. Men… der er ingen garanti … udover garantien for en fantastisk vandring i et fantastisk landskab.

Uganda er meget mere
Uganda er naturligvis mere end mødet med bjergorillaer og Nilen. Landets meget afvekslende landskab med bjerge, savanner, jungle, dale, store floder og store søer byder på gode muligheder for aktiviter som: White Water rafting, Chimpansetreks, vandringer, sportsfiskeri, safari, søkrydstogter. Hvad venter du på – tag afsted – jeg er selv på vej :-).

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account