En vidunderlige ting ved at backpacke er, at man får set en masse fantastiske steder, smager en masse dejlig mad, kan drikke en øl i solnedgangen og skaber nye venskaber på tværs af landegrænser. Disse faktorer er nogle af dem, jeg elsker ved at backpacke. Bagsiden ved at rejse rundt på denne måde er dog, at det ofte kan lede til en lidt usund livsstil, hvor motion, sund mad og søvn kan være svært at få inkorporeret mellem alle de andre ting dagen byder på. Derfor giver jeg dig her mine 5 bedste råd til, hvordan du kan blive en sund backpacker.

1) Dyrk eksotisk motion

Selvom du måske ikke har dit fitness-center eller din normale løberute lige om hjørnet, så kan en backpacker-tur sagtens byde på masser af motion. Du kan svømme i havet, snorkle, dykke, løbe på stranden, surfe, deltage i en yoga-klasse eller trekke i bjergene. Det er selvfølgelig også motion i sig selv bare at bære rundt på sin rygsæk, så det er bare om at ”nyde” de mange kilo, når du vandrer rundt for at finde et sted at sove. En backpacker-tur kan give god mulighed for at prøve nye sportsgrene, som man ellers ikke ville blive prøve derhjemme. Så det er bare med at kaste sig ud i mulighederne og udfordre sig selv. Man får prøvet noget nyt og gør noget godt for sin krop. Dobbelt win!

2) Drik masser af vand

De fleste steder i verden smager vandet fra vandhanen enten ikke særlig godt, eller er direkte sundhedsskadeligt at drikke. Det kan gøre det lidt mere besværligt at få vand nok, fordi man hele tiden skal sørge for at købe det på flaske. Bestil derfor altid vand, når du spiser på en restaurant, så er det nemmere at få fyldt vanddepoterne op. Du kan også sørge for at købe store flasker med vand og enten opbevare det i et køleskab, hvis du har adgang til det, eller købe en frost-pose eller køletaske med isterninger, så vandet i det mindste kan holde sig koldt i en periode.

3) Få nogle grøntsager indenbords

Man er ofte tvunget til at spise ude de fleste af dagens måltider som backpacker. Det er selvfølgelig mest en god ting, synes jeg, men det kan være svært at modstå alle fristelserne, og få nogle ordentlig måltider, der kan dække ens vitamin- og mineralbehov. Falder man lidt for ofte for currys, pizza og burger, så kan det ende i et lavt energiniveau, lidt for meget på sidebenene og mangel på vigtige minerealer og vitaminer. Derfor prøver jeg altid at få grøntsager til mindst to ud af 3 måltider om dagen. Det kan man sagtens få til at hænge sammen med at udforske de lokale retter. Hvis der ikke indgår grøntsager i sig selv kan man altid bestille en salat eller grøntsager ved siden af. Derudover kan man jo kaste sig over eksotiske frugter og grøntsager som mellemmåltider for at supplere op på vitaminerne.

4) Få nok søvn

Når man rejser meget rundt, kan det nogle gange være svært at få nok søvn. Måske skal man tidligt op for at nå en bus eller et fly, ens seng kan være dårlig, der kan være andre mennesker, der larmer eller andre faktorer, der forstyrrer ens søvn. Det kan også være, at man er ude at feste lidt for meget eller generelt får lidt for meget alkohol eller spicy food, der kan holde en oppe om natten. Lidt søvnunderskud i en periode overlever man nok, men er det over flere måneder, hvor man ikke får nok søvn, kan det have store helbredsmæssige konsekvenser. Hvis man har svært ved at få nok søvn om natten, kan man prøve at tage en eftermiddagslur eller meditere i løbet af dagen, for at give kroppen lidt mere ro.

5) Hav alkoholfrie dage

Man kan nemt komme til at indtage lidt for meget alkohol som backpacker. Særligt hvis man er i de meget turistede områder, hvor det er normalt at drikke alkohol hver dag. Folk der er på ferie kan nemt få alkohol indenbords hver eneste dag, men hvis man skal rejse rundt i flere måneder, så er alkohol hver dag måske lige rigeligt, hvis man stadig vil have en sund og velfungerende backpacker-krop. Derfor kan det være en god idé at aftale nogle alkohol-frie dage eller uger med sig selv, så kan man komme tilbage i balance, og ikke gør det til en vane at drikke alkohol bare fordi alle andre gør det.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account