Få en god start på din rejse til Thailand

Thailand er et fantastisk land at backpacke i, og dette er gældende både for nye backpackers og for Thailandsveteraner som mig. Thailand har det hele, og jeg kan varmt anbefale dig, at tage dertil.

Thailand er landet, som jeg igen og igen vender tilbage til med min rygsæk. Så snart flyet er landet og jeg sætter mine fødder på jorden i Bangkok føler jeg mig hjemme. Fra det tidspunkt den første fugtige varme rammer mig, til jeg ser de første thailandske smil, til jeg smager den dejligt stærke thailandske mad er jeg solgt.

I denne guide finder du al den viden, som jeg mener, at du skal bruge for at komme godt i gang med backpackertur i Thailand.

Hvad koster det at rejse at flyve til Thailand?
Prisen på flybilletter til Thailand ligger normalt i et prisniveau fra kr. 3.000,- til kr. 5.000,-. De billigste priser er ofte for rejser kun med håndbagage, uden mad på flyet og uden fast plads. Tjek hvad din flybillet indeholder INDEN du bestiller – søg flybilletter her.

Visum til Thailand
Du skal ikke have visum for at rejse ind i Thailand, hvis du er på en ferierejse, men du får alligevel et stempel i dit pas til samlingen :-). Ankommer du med fly kan du blive i Thailand i 30 dage, ankommer du over land kan du blive i 15 dage. (Oktober 2015).

Planlægger du at blive længere i Thailand kan du gøre enten søge om forlængelse inden afrejse eller søge om forlængelse i Thailand. Begge dele mod et gebyr.

Nogle rejser kort ud af Thailand og derefter ind igen på et såkaldt visa-run, og får på den måde forlænget deres visum. Dette anbefales ikke og er ulovligt i Thailand.

Buddaer i Thailand

Vaccinationer og malariapiller
En rejse til Thailand bør ikke foretages uden at få de nødvendige vaccinationer. Hvilke vaccinationer du skal afhænger af hvilken måde du rejser, hvor længe du rejser og hvilke af områder af Thailand du rejser i. Søg altid opdateret information inden afrejse.

Der er risiko for malaria i nogle dele af Thailand, og besøger du disse områder, bør du altid tage malariapiller. Da dette kan ændre sig løbende, vil jeg ikke gå i dybden her.
Jeg har lavet en lille pristjek på vaccinationssteder og er nået frem til at Dansk Vaccinationscenter i Aalborg og på Frederiksberg i København er det billigste sted i Danmark at blive vaccineret. Tjek gerne selv flere steder og tjek eventuelt også priser ved din egen læge.

Rejseforsikring
Du SKAL tegne en rejseforsikring inden du tager til Thailand, ikke fordi at loven siger du skal, men fordi det er pissedumt at rejse uden. Det kan komme til at koste hundredetusindvis af kroner, ja måske mere end en million at få dig transporteret hjem og få behandling i Thailand.

Det kan godt være, at du selv er ligeglad, men det er dine venner og din familie og bekendte hjemme i Danmark ikke, og det er dem, at du kommer til at belaste, hvis noget går galt.

I nogle tilfælde vil du være dækket af din indboforsikring og i nogle tilfælde vil du være dækket, hvis du køber din rejse med et kreditkort – tjek begge dele grundigt inden du køber en rejseforsikring.
Læs mere her

Hvad koster det at rejse i Thailand?
Min kæreste og jeg rejser med et budget på kr. 500,- om dagen for os begge. Det inkluderer ALLE udgifter på rejsen. Nogle kan rejse for kr. 100,- om dagen person, og nogle bruger meget mere.

En potentiel fare for dit budget et øl og drinks, en god aften i byen kan let komme til at koste mere end du havde forestillet dig. Pas også på med at tage på arrangerede ture, som kan være meget dyre.

Hvis du vil tage dykkercertifikat eller har planlagt andre dyre oplevelser, så hold dem udenfor det daglige budget, så et det nemmere at holde styr på økonomien.

Normalt koster det ikke en formue, at skulle besøge de forskellige seværdigheder i Thailand og langt de fleste templer er helt gratis at besøge. Blandt de dyreste entreer er Grand Palace i Bangkok, der koster cirka kr. 80, derimod koster mange andre seværdighed kun fra kr. 5 til kr. 20,-.

Mad og gademad

Maden kan være meget stærk i Thailand og det er altid en god idé at spørge, om de forskellige retter, som du bestiller er stærke eller ej.

Maden er noget af det bedste på en rejse til Thailand, og det uanset om du spiser gademad eller spiser på dyre restauranter. Når jeg selv rejser spiser jeg næsten altid gademad eller på små billige restauranter. En risret med et par slags tilbehør, en nudelret med grøntsager (Pad Thai) eller en nudelsuppe fås næsten alle steder til priser fra kr. 5 til kr. 10 i gadeboderne.

Maden kan være meget stærk i Thailand og det er altid en god idé at spørge, om de forskellige retter, som du bestiller er stærke eller ej.

Overnatning
I Thailand finder der overnatning i alle forskellige prisklasser. Du kan få så sovesale for mindre end kr. 30,- per nat i Bangkok, og få fine dobbeltværelser for under kr. 100,-. I Nordthailand er priserne endnu billigere og på øerne er det generelt lidt dyrere. Hvis man, som min kæreste og jeg ofte gør, spenderer cirka det dobbelte af de billigste priser, så får man rigtigt fine værelser på gode hoteller.

Vi booker altid en nat eller to i forvejen inden vi skal til et nyt sted, så ved vi, at der er overnatning, når vi kommer frem. Mange vælger i stedet bare at ankomme til en ny destination og tjekke forskellige hoteller, når de kommer frem.

Sådan kommer du rundt i Thailand og rundt i Bangkok
Det er nemt at rejse rundt i Thailand, og at komme rundt i Bangkok. I Thailand kan du vælge at flyve, køre med bus eller tage toget – uanset hvad du vælger er det nemt og billigt at komme afsted.

En god idé er at sammenligne de forskellige transportformer, når du skal rejse fra A til B. Nogle vil bare rejse billigst muligt, men for de fleste træffes det rigtige valg med at sammenligne rejsetid, komfort og pris.

Bangkok har et veludbyttet transportnet med busser, metro (MRT) og tog (Skytrain), men det kan også nemt lade sig gøre at komme rundt med tuk-tuk eller taxa, man kan også bruge bådene på Chao Praya floden. Uanset hvad du vælger, så er det nemt at komme rundt.
Læs dog min artikel om at undgå at blive snydt ved at klikke her

Jeg er også i Thailand lige nu, hvor jeg tester en rygsæk leveret af Campz.dk, læs mere om dette i en senere blogpost.

1 Kommentar
  1. Signe 8 år siden

    Hej Kenneth,
    Tak for denne gode guide:-) kan du anbefale nogle gode hoteller/hostels i Bangkok? (max 150,- pr nat)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account