Glæd dig til dit sabbatår i udlandet

At tage på sabbatår i udlandet er en stor beslutning. Hvad koster det? Hvor skal jeg rejse hen? Kan jeg klare det? – Få svar på dine spørgsmål i denne artikel.

Drømmer du om at tage en pause fra det hele? Så mener vi, at der er en fantastisk idé, at bruge dit sabbatår på en backpackerrejse. Her får du at vide, hvordan du kommer afsted, hvorfor det er en rigtig god idé og får svar på mange andre spørgsmål.

Først og fremmest skal du nyde, at du er spændt. Det er nemlig det, som det hele handler om. Det er spændende og fyldt med oplevelser at rejse – og du er først lige startet på at tænke på dit første sabbatår i udlandet.

Derfor skal du tage afsted!

Mange af dem, der har taget et sabbatår, og brugt det til at rejse rundt i verden, har været i tvivl inden de tog afsted. Næsten ingen af dem, der er taget afsted har dog fortrudt det – og til gengæld er det blevet til livets bedste oplevelse for rigtigt mange.

Men et sabbatår giver dig ikke bare gode rejseoplevelser. Du får sikkert også nye venner fra hele verden og kommer hjem med en erfaring, der gør dig mere selvsikker og du vil sikkert også have lettere ved at få job.

Læs artiklen: Rejs mere og gør din forretning bedre (Eksternt link)

Er du single, så kan det være en ekstra bonus til dig. Flere undersøgelser viser, at begge køn tænder ekstra på personer, der har rejst meget.

Hvad koster et sabbatår i udlandet?

Et sabbatår i udlandet er bestemt ikke gratis. Det kan koste rigtigt mange penge, men det behøver heller ikke koste en formue.
Inden afrejse skal der bruges penge på udstyr, flybilletter, vaccinationer og rejseforsikring. Det er vigtigt at få de rigtige vaccinationer og den rigtige rejseforsikring.

Undervejs på rejsen skal du bruge penge på overnatning, mad og oplevelser. Det er en god idé at lave et budget inden afrejse, så du ved cirka hvor meget, at dit sabbatår i udlandet kommer til at koste.

Måske får du mulighed for arbejde undervejs. Tager du til Australien undervejs skal du overveje et Working Holiday visum.

Læs også: Så meget koster det at rejse i 18 populære backpacker-lande!
Læs også: Top 10 billigste lande for rygsækrejsende

Hvem skal jeg rejse med?

Hvis du hele tiden har drømt om at tage på et sabbatår i udlandet, så er det måske også helt bestemt, hvem du skal rejse med – og måske er det ikke. Du kan også vælge at rejse alene.

Hvis du rejser med en god ven, så er der gode muligheder for, at I bliver endnu bedre venner undervejs. I kommer helt sikkert ud fra uventede problemer, som I skal løse sammen. Den erfaring kan I bruge fremover i jeres venskab.

Hvis du rejser med din kæreste, så er der mange der siger, at en rejse kommer til at vise jer, om I virkeligt passer sammen. Nogle forhold går i stykker undervejs – og andre kommer tilbage og er blevet knyttet meget tættere sammen.

Vælger du at rejse alene, får du virkeligt prøvet sig selv af, og det kan du få en masse godt ud af. Vi har snakket med tre backpackere om at rejse alene. Læs interviewet med dem her.

Tusindvis har fundet en rejsekammerat i vores forum med rejsekammerater. Du kan søge efter rejsekammerater her.

Hvor skal du rejse hen på dit sabbatår?

Valg af rejsemål til dit sabbatår er både det hårdeste og nemmeste valg på hele rejsen. Nemt fordi, at du har mulighed for at realisere alle dine rejsedrømme. Hårdt fordi du kommer til at vælge en masse af dem fra.

Start med at surfe rundt på nettet, lån guidebøger på biblioteket, tag eventuelt på rejsemesser og prøv at genskabe alle dine gamle rejsedrømme i dit hoved. Det kan være trekking i Nepal, dykning på Great Barrier Reef i Australien, besøge Macchu Pichu i Peru, tage på roadtrip i USA eller noget helt andet.

Når listen er klar, så tænk grundigt over, hvad du allerhelst vil se, og marker det op på et verdenskort. Så har du klaret den nemme del.

Den svære del er at vælge fra. Måske er dine drømmes rejsemål spredt over hele kloden, måske vil det koste en formue at nå ud til dem allesammen. Tjek om der er flybilletter mellem de forskellige rejsemål, og tjek om det er økonomisk muligt at få dem allesammen med.

Husk også, at der skal være tid til alle de fede oplevelser, som bare kommer undervejs på rejsen, uden at du har planlagt det.

Du kan også søge efter inspiration på Backpacker Planet, og få gode råd fra andre backpackere i vores forum.

Hvornår skal jeg rejse afsted?

Et sabbatår i udlandet vil for de fleste være placeret i perioden fra juli et år til september næste år. Så du har mulighed for at se hele verden i alle de bedste måneder. Det er bare ikke sikkert, at det passer med dine drømme.

Optimalt skal du undgå de mest populære rejsemål i højsæsonen, men du skal også besøge rejsemålene, når de er bedst. Nogle rejsemål klart bedst i bestemte måneder – for eksempel er trekking i Nepal bedst om efteråret. Planlæg dit sabbatår, så du både får set dine rejsedrømme og ser dem, når de er bedst.

Kan jeg klare at rejse væk i lang tid?

Dette er spørgsmålet, som mange tænker på, men som få tør at sige højt. Heldigvis kan langt de fleste klare at rejse langt væk hjemmefra i lang tid, og langt de fleste får et fantastisk sabbatår i udlandet. Også selvom de får hjemve undervejs.

Det er en stor beslutning at tage af sted, og det handler om at springe i med begge ben og så går det sikkert godt. Det bedste råd, at vi kan give på Backpacker Planet, er at føle efter inden i dig selv. Du skal være nervøs. Du skal være spændt. Du må også godt være en smule bange. Men føles det helt forkert, så skal du måske ikke tage af sted.

Læs mere om hjemve i dette forumindlæg:

Jeg har så mange spørgsmål, hvad gør jeg?

Først og fremmest skal du vide, at det er helt normalt, at have en masse spørgsmål inden du drager afsted på en lang rejse på dit sabbatår i udlandet. Her kommer nogle af de mest almindelige spørgsmål og svarene på dem.

Hvad koster flybilletter?
Det er naturligvis meget forskelligt, hvad du skal betale for flybilletter. En god idé er, både at tjekke priser på internettet og forhøre dig ved et rejsebureau.

Hvor skal jeg bo?
Alt efter, hvor du rejser henne, kan du komme til at bo på camping, vandrerhjem, hoteller eller måske hos private via Airbnb eller couchsurfing. Book gerne de første nætter på rejsen inden afrejse. Normalt giver det sig selv efterhånden, som du kommer frem.

Hvor stor skal min rygsæk være?
Find svaret her.

Hvad skal jeg have med på rejsen?
Se vores store backpacker pakkeliste her.

Er det farligt at backpacke?
Som udgangspunkt er det ikke farligt at backpacke, men det betyder ikke, at du ikke kan få problemer undervejs. Følg altid Udenrigsministeriets rejsevejledninger, brug din sunde fornuft og snak med andre backpackere, hvis du er i tvivl om noget.

Hvad med rejseforsikring?
Du skal ALTID sørge for at få en god rejseforsikring. Eller kan det gå HELT GALT for både dig selv og din familie. Læs mere om rejseforsikring her.

Få 3 gratis tilbud på rejseforsikring her – klik her

(Reklamelink)

Hvilke vaccinationer skal jeg have på turen?
På Backpacker Planet rådgiver vi aldrig om vaccinationer. Her skal du tale med eksperter, som ved præcist hvad de snakker om. Du kan tale med dig egen læge eller snakke med nogle af de rejsemedicinske klinikker rundt omkring i Danmark.

Flere spørgsmål?
Har du flere spørgsmål, så skriv dem i kommentarfeltet, og jeg vil besøge dem løbende.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account