Husk rejseforsikring

Skal du ud og rejse i et års tid, så kan en rejseforsikring nemt komme til at koste omkring kr. 5.000. Måske tænker du, at de penge kan du spare. Lad være med det – der er en meget dum idé.

Annonceartikel for safeAway – alle holdninger og tanker er mine egne.

En af mine kolleger fortalte mig engang en historie. Han arbejdede engang på et rejsebureau, hvor han solgte rejser – og altid forsøgte han at sælge rejseforsikringer med. En dag var der en ung mand, der købte en rejse hos ham, men han ville ikke have en rejseforsikring. Min kollega overtalte ham til at købe forsikringen, og så troede han ikke, at de skulle ses igen.

Nogle måneder efter kom manden ind på kontoret på krykker – han var kørt galt på motorcykel, og uden rejseforsikring havde han hverken fået lægebehandling eller var kommet hjem fra ferien. Han gav blomster til min kollega og takkede ham mange gange.

Mange glemmer rejseforsikringen

Denne historie endte godt, men det er langt fra altid, at det går sådan. For der er faktisk stadigvæk nogle, der ikke får tegnet en rejseforsikring.
En undersøgelse, som Jysk Rejsebureau lavede i 2015 viste, at 4,2% stadigvæk ikke tegner en rejseforsikring, når de skal ud i verden, og 80% af dem der ikke tegner en rejseforsikring er under 35 år.

Det kan gå HELT galt

Nu tænker du måske, at der er rigtigt mange, der alligevel ikke får brug for deres rejseforsikring? Eller du tænker, at du har rejst mange gang, og du har aldrig selv haft behov for en rejseforsikring?

Tal fra rejseforsikringsselskabet Gouda viser, at hver 12 kunde får brug for deres rejseforsikring. Måske har du selv foretaget 11 rejser uden at have brugt din rejseforsikring. Så er det måske næste gang, at det går galt!

Laver man en Google-søgning på ”ingen rejseforsikring ekstra bladet”, så kommer nogle af de tragiske og sørgelige historier frem om danskere, der er taget afsted uden rejseforsikring.

Her er blandt andet historien om manden der styrter på motorcykel i Vietnam og ikke kan komme hjem – eller om manden der ligger på et hospital i Thailand og familien har ikke længere råd til indlæggelsen.

Du undgår at komme i disse situationer, hvis du sørger for at tegne en rejseforsikring.

Rejseforsikringsselskabet fortæller

Jeg har spurgt rejseforsikringsselskabet safeAway, om hvad de siger til nye backpackere, og her er deres svar.

”Det er supervigtigt, at backpackere tager rejseforsikringen med i rejseplanlægningen helt fra starten – og ikke mindst i deres budget.
Vi ved godt, at der ikke er noget fancy ved rejseforsikringer. Men mangler du dækning, når uheldet rammer dig, kan de personlige og økonomiske konsekvenser være fuldstændigt uoverskuelige. Jeg er sikker på, at langt de fleste af dem, der rejser uden rejseforsikring, ikke gør det af glemsomhed.

For mange er det et spørgsmål om nedprioritering” siger Lars Milbæk fra safeAway, og han fortsætter:

”Og så er det naturligvis vigtigt, at forsikringen dækker alt det, som du skal foretage dig på rejsen. Rigtig mange backpackere vælger en rejseforsikring fra safeAway, fordi vi i grunddækningen ikke har begrænsninger i forhold til farlig sport.
Du må bare ikke være professionel sportsudøver. Det betyder, at vi eksempelvis dækker dykning, bjergbestigning og skydiving”.

Jeg husker ALTID rejseforsikringen

På mine mange rejser rundt i verden sikrer jeg mig naturligvis altid, at jeg får den rigtige rejseforsikring. Og jeg tjekker også, at den rejseforsikring, som jeg køber passer til de behov, som jeg får undervejs.

Når du skal købe en rejseforsikring, så er det et af de tilfælde, hvor det aldrig er dumt at spørge en ekstra gang for at sikre, at du får den helt rigtige rejseforsikring.

Jeg har aldrig selv haft brug for en rejseforsikring, men det gør mig mere tryg undervejs på rejsen, at jeg ved at jeg altid er dækket på den rigtige måde.

Hvis jeg kunne tvinge alle nye og gamle backpackere til at tegne en rejseforsikring, så ville jeg gøre det, for det er simpelthen for dumt ikke at gøre det – og det kan, som jeg beskriver ovenfor, gå helt galt uden en rejseforsikring.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account