Der er kun få, der har råd til rejse langt ud i verden på backpackerrejser til fjerne rejsemål hvert år. Hvad gør man så, hvis man vil billigt ud i verden? En afbudsrejse er måske svaret.

Topbillede: Pixabay / Sulox32

Afslapning på thailandske strande, fest med venner i australske Sydney, solnedgangen ved Taj Mahal eller en vandretur ved Machu Picchu.
Det er nogle af de drømme, som ofte er knyttet til de store backpackerrejser.

Men langt de fleste af os har råd til hele tiden at være på eventyr på fjerne destinationer. Selvom vi gerne ville, så bliver det simpelthen for dyrt altid at være på eventyr langt væk hele tiden.

Søg billige afbudsrejser her

–> Find afbudsrejser med fly og hotel
–> Flybilletter som afbudsrejser

Hvad gør man så? Et godt bud er at tage på en afbudsrejse

En afbudsrejse er en charterrejse, som et rejsebureau ikke har fået solgt, og som derfor sættes kraftigt ned i pris, når der er kort tid til afrejse.
Afbudsrejser går oftest til rejsemål i Sydeuropa. Det kan være til Sortehavskysten i Bulgarien, til græske øer som Kreta eller Rhodos, til en af Tyrkiets solbeskinnede kyster eller til en af Spaniens mange lokkende strandbyer.

Nu tænker du måske: ”Jeg er backpacker, og jeg vil ALDRIG tage på en charterferie”.

Det er et godt argument, og sådan er der mange, der har det. Tanken om et charterhotel, informationsmøder og masser af andre turister er ikke det, som man forbinder med en backpackerrejse.

Alligevel tager mange backpackere på afbudsrejser.
Hvorfor? – Fordi det er billigt og meget praktisk.

For eksempel kan du nogle gange finde en pakkerejse med fly og hotel i en uge på Tyrkiets sydkyst til kr. 995. Altså under kr. 1000 for både flybillet og hotel i en uge!!

En charterferie behøver ikke være en charterferie

Du kan bruge et par dage eller 3 på hotellet og bagefter rejse rundt i Tyrkiet og opleve nogle af landets mange spændende seværdigheder. Du kan se det fantastisk landskab i Kappadokien, se oldtidsbyen Efesus eller storbyen Istanbul, der ligger i 2 verdensdele.

Og der er lignende oplevelser på alle de andre rejsemål til charterferien. Fra de bulgarske strande kan du rejse ind i bjergene og opleve det berømte Rila kloster. En charterferie til Kreta kan blive til et ø-hop i det græske øhav, og en chartertur til Costa del Sol kan blive til en storbyferie i Barcelona – kun din fantasi sætter grænser.

Hvordan finder man de billige afbudsrejser?

Start med at bruge en prissammenligningsside som Travelmarket.se. Her kan du sammenligne priser på afbudsrejser (reklamelink) fra flere forskellige rejsebureauer på ét sted.

Hvis du vil finde de billigste rejser, skal du ikke være kræsen. Hvis du er helt ligeglad med både hotel og rejsemål, er der størst chance for at komme billigt afsted. Og pengene skal jo også helst bruges på oplevelser, ikke?

Afbudsrejser er billigst udenfor højsæsonen. Priserne stiger, når der er mange på ferie. Derfor er det bedst at rejse udenfor skolernes ferier og udenfor store højtider.
Når vejret er godt i Sverige, så falder priserne på afbudsrejser. Det kan derfor være smart at kigge på vejrudsigten nogle dage frem, for måske falder prisen endnu mere.

Husk dog på, at afbudsrejser oftest er billige fordi, der er tale om restrejser / usolgte rejser. Altså kan den rejse, som du har kig på nemt risikere at blive udsolgt. Slå til og køb, når du har fundet den rigtige rejse.

Det kan også være en god idé at søge efter afbudsrejser med afrejse i andre lande end Danmark, og søger du fra Sverige kan det endda være, at du finder billigere priser på rejser fra København. I Sverige hedder afbudsrejser “Sista Minuten Resor eller restresor” og i Norge hedder afbudsrejser “Restplasser“. Klik på linksene for at søge på Travelmarket.se og Travelmarket.no.

God fornøjelse med din næste afbudsrejse.

Foruden at være medejer af Backpacker Planet er jeg også ansat hos Travelmarket A/S, som der linkes til i artiklen.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account