Er du på udkig efter rejsetips til Egypten er du kommet til det rette sted- Her finder rejseråd til og om Egypten skrevet af rejsende til rejsende.

Bagvejen til pyramiderne
Når du skal med bus ud til pyramiderne, så stå af et stoppested senere. Så undgår du at “hustlerne”, da du kommer til pyramiderne fra bagvejen.
(Oprettet af Kenneth Karl Nielsen, 1-2-2003)

Lær arabiske tal
En god måde at lære de arabiske tal på er, at øve sig på nummerpladerne på bilerne. De er enormt nyttige at kunne, når tjenerne tror de kan forlange mere end der står på menukortet,
(Oprettet af Peter Vejrum Terp, 1-2-2003)

Skru ned…
Det tilrådes at skrue ned for høreapparatet hvis man skal til Cairo.
Hovedstaden har 17 millioner indbyggere og de snakker alle sammen i munden på hinanden. og deres biler dytter hele tiden
(Fra Backpacker Planets arkiv)

Fællestaxi i Egypten
Ønsker man at benytte deres “fællestaxa” ordning, kan det betale sig at planlægge sit afgangstidspunkt så det falder sammen med de almindelige bussers afgangstidspunkt. Priserne falder drastisk jo tættere man kommer på bussernes afgangstidspunkter.
(Oprettet af Kenneth Karl Nielsen, 1-2-2003)

Besøg Pyramiderne tidligt
Det kan betale sig at starte ved pyramiderne kl. 08:00 om morgenen. Der er der ikke så mange turister som senere på dagen.
(Fra Backpacker Planets arkiv)

Drikkepenge til mavedanseren
Hvis du vil give en mavedanser drikkepenge, så er det vigtigt at du ikke prøver at røre ved danseren, men bare placerer pengene på gulvet.
(Oprettet af Torben Linnemann Nielsen, 7-7-2003)

Besøg Snefus pyramiderne
Snefus pryramiderne er utroligt velbevarede. De er betydeligt ældre end pyramiderne ved Giza og de ligger cirka 30 minnutters kørsel fra Cairo. Absolut et besøg værd.
(Oprettet af Torben Linnemann Nielsen, 7-7-2003)

Den Hvide Ørken
Den Hvide Ørken begynder cirka 45 kilometer nord for Farafra og er et skue ud over, hvad du normalt ser i en ørken. Her rejser der sig nogle utroligt flotte hvide klipper op af sandet.
(Oprettet af Torben Linnemann Nielsen, 7-7-2003)

De dødes by i Cairo
I 60’erne flyttede mange mennesker til Cairo og bosatte sig blandt anet på en af byens kirkegårde. I dag bor der cirka 300.000 i “De dødes by”. Byen har egen politistation og eget posthus.
Ad sikkerhedsgrunde er det bedst at besøge byen sammen med en lokal guide.
(Oprettet af Torben Linnemann Nielsen, 7-7-2003)

Respekt for vrede kvinder
Hvis du i Egypten kommer udfor en stædig handlende, der ikke vil gå ned i pris – eller du bliver forfulgt af postkort-sælgere, er det en god idé at alliere sig med en pige/kvinde, der kan være bestemt og gerne lidt vred. Egypterne har nemlig dyb respekt for vrede kvinder.
(Oprettet af DD, 24-10-2003)

Egypten / Sinai
På en tur til Egypten er et besøg i Cairo et must. Hvis du kommer til Sinaihalvøen (Sharm el Sheik) er det nemt at tage en bus (ca 6 timer) til Cairo. Det koster ca. 50 kr. pr person. Find en taxa og bed chaufføren køre til Hotel Bostan. Her får du alle tiders service. En rundtur til Sakarra, Memfis og Giza koster ca. 95 kr.
(Oprettet af Kirsten Andersen, 13-2-2004)

Oplev verden fra en anden vinkel
Egypten er det hidtil smukkeste sted jeg har været ud af mine 18 forskellige rejser rundt i verden, intet slår de flotte koraller og fisk under havets overflade. At svømme så tæt på andre levende væsner og opleve deres liv, det er som at befinde sig i en helt anden verden. jeg håber virkelig at alt under havet forbliver som det er, for noget smukkere findes ikke! Tag til egypten og oplev de flotte koraller og oplev at ikke alt er som vi oplerver det her hjemme. Pas på gadesælgerne 😉
(Oprettet af Liza, 6-3-2006)

Hoteller i Cairo
Der er rigtig mange hoteller i Cairo. Men de behøver slet ikke at koste så meget, fx. er Cairo Paradise Hotel billigt og ligger centralt. Rent og er nogen lunde stille om natten i forhold til andre steder.
Cairo Center Hotel er et endnu billigere alternativ, med gratis morgenmad og mulighed for at blive hentet i lufthavnen hvis man bor der i mere end 3 dage. Dog er sengene hårde, der er myg og ikke så rent.
(Oprettet af Ferie2011, 25-4-2011)

Egypterne må ikke selv handle i de toldfri butikker og vil derfor ofte bede turister om at købe spiritus, øl m.m. til dem. Husk at du selv har en begrænset ration og tag en passende betaling for købet.
(Fra Backpacker Planets arkiv)

Hvis du rejser med bus, så tjek priser ved alle selskaber. Det billigste selskab på en rute, kan være det dyreste på en anden rute.
(Fra Backpacker Planets arkiv)

Trafikken i Cairo kan være frygtindgydende farlig i starten. Tag det roligt og hold nerverne i ro. Start med at følge en egypter gennem trafikken, så lærer du hurtigt at der faktisk er system i galskaben.
(Fra Backpacker Planets arkiv)

1 Kommentar
  1. Ivan C 7 år siden

    Tak for de gode råd – de kommer mig til gode snart, når jeg tager et smut til Cairo! Håber ikke jeg blir’ snydt for meget dernede – for jeg når sgu’ nok ikke at få styr på de arabiske tal indtil da! 😉

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account