Sydøstasien er meget billigt at rejse rundt i. Alligevel kan budgettet vælte, og det kan blive dyrt, da der er mange fristelser undervejs. Her fortæller jeg, hvordan du undgår at bruge for mange penge i denne del af verden.

Thailand, Vietnam, Indonesien, Malysia og de andre lande i Sydøstasien er meget billige rejselande. Rejser du helt billigt er det muligt at holde budgettet nede på under kr. 100 i nogle områder. Se eksempel på dagsbudget på kr. 100 nederst i artiklen.
Her får du nogle gode råd om at rejse billigt.

1. Bo på hostels eller billige hoteller
Hvis det er ok for dig at bo på en sovesal, så kan det være ultrabilligt at overnatte i Sydøstasien. Jeg har tjekket priser på hostels i udvalgte byer og fundet disse priser.

Priser for 1 person:

  • Bangkok fra kr. 24,-
  • Vientiane fra kr. 36,-
  • Hanoi fra kr. 39,-
  • Kuala Lumpur fra kr. 45,-
  • Jakarta fra kr. 47,-

Det kan også være meget billigt at bo på et dobbeltværelse på billige hoteller:

  • Bangkok fra kr. 53,-
  • Jakarta fra kr. 56,-
  • Kuala Lumpur fra kr. 57,-
  • Hanoi fra kr. 62,-
  • Vientiane fra kr. 79,-

Ovenstående priser er de absolut billigste, at jeg har kunnet finde via søgninger på Hotels.com og Hostelworld.com. Lav selv søgninger og find det hostel eller hotel der passer til dig.

2. Spis lokal mad / gademad
Når du rejser rundt i Sydøstasien frister det mange at spise pizzaer og burgere undervejs, da de koster meget mindre end i Danmark. Det ved turiststederne godt, og der er masser af restauranter, der tilbyder fastfood i alle varianter.

Hvis du vil er det også nemt at spise på McDonalds, Burger King og PizzaHut på hele din rejse.

Vil du spise billigt og bedst bør du efter min mening spise den lokale mad – og meget gerne gademad.

Den lokale mad er næsten altid billigst – smager ofte fantastisk – og er oftest også sundere.

Læs også: Derfor skal du spise street food på dine rejser

3. Pas på med at feste rejsen væk
Hvis der er noget, som kan vælte et rejsebudget, så er det nogle aftener med fest på diskoteker og barer. I princippet kan du gøre hver eneste aften til en fest, når du rejser rundt i Sydøstasien.

Mange steder vil du bliver lokket med pub crawls, store cocktailkort og gode priser på øl – og så er det jo hyggeligt at nyde nogle øl sammen med nye venner.

Tænk over hvor mange penge, at du skal bruge på alkohol undervejs – og hold forbruget så langt nede at du kan. Lad eventuelt dit creditcard blive på hotelværelset og tag kun et begrænset beløb med inden du tager i byen.

4. Drop de arrangerede ture
Når du skal ud og se de store seværdigheder på din rejse, så kan det være fristende og nemt bare at hoppe på en arrangeret tur. Dette vil dog næsten altid være meget dyrere, og har også andre ulemper.

Hvis du vil spare penge, så undersøg altid, om du selv kan arrangere turen med lokal transport. Gå eventuelt sammen med andre backpackere og hyr en chauffør sammen.

Ved at arrangere turen selv bestemmer du selv, hvor lang tid du vil blive ved de bestemte seværdigheder og du kan stoppe undervejs, hvis du lige ser noget spændende.

5. Du skal næsten altid prutte om prisen
I Sydøstasien skal du næsten altid prutte om prisen, når du skal købe noget. Det er sådan man gør i denne del af verden – og hvis du ikke gør det, så kommer du til at betale for meget.

Det vil sikkert føles underligt i starten, men når du har prøvet det nogle gange bliver det mere naturligt. Du kan for eksempel prutte om prisen på dit hotel, hvis du skal blive flere dage. Hvis du gerne vil på arrangerede ture, så gå sammen med andre backpackere, og prut prisen ned. Prut altid om prisen på markeder og i turistbutikker.

Læs også: 13 gode råd – Sådan prutter du om prisen

6. Kom væk fra turistområderne
Mange steder i Sydøstasien er turisthotellerne samlet i bestemte områder af byen – i disse områder er priserne ofte højere. Det samme gælder i områderne rundt om de store seværdigheder.

En god måde at spare penge på, og få lidt mere autentiske oplevelser – er ved at vandre nogle få hundrede meter væk. Så vil priserne typisk falde – og de oplevelser at du vil få vil være meget mere autentisk og mindre turistede.

7. Lær at sove i et værelse uden air-con
Hotelværelser med air-con er næsten altid en del dyrere end hotelværelser med vifter i Sydøstasien. Dette skyldes at elektricitet er meget dyrt i denne del af verden.

En værelse med en vifte i loftet vil helt sikkert være varmere end air-con, men efterhånden vender du dig til det og efter et stykke tid kommer mange til at foretrække en vifte frem for air-con.

8. Sådan holder du budgettet på under kr. 100 om dagen inkl. øl
Afslutningsvis giver jeg lige et eksempel på, hvordan du kan holde dit rejsebudget på under kr. 100 om dagen. Budgettet er baseret på Bangkok, men det er også muligt mange andre steder.

Senge på sovesal – kr. 25 (Flere forskellige hostels i Bangkok)
Gademad 3 gange – kr. 40 (Også mange forskellige steder i Bangkok)
Vand – kr. 15 (Der er en 7Eleven rundt om hvert gadehjørne)
To øl om aftenen – kr. 20
I alt – kr. 100

Dette budget indholder ikke transport, entréindtægter, køb af souvenirs og andre udgifter. Bruger du lokal transport i Bangkok er det meget billigt, og mange seværdigheder kan sagtens nås på gåben.

Topfoto: Pixabay

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account