Skal du invistere i en e-bogslæser inden du tager ud at rejse? Det et godt spørgsmål og der er sikkert ikke noget simpelt svar på det. Jeg har ridset 7 fordele op ved at rejse med en e-bogslæser, det kan være det giver dig et bedre udgangspunkt for dit valg.

1. Rejs med alle dine bøger

Du kender det sikkert, det der med – hvilke bøger skal jeg tage med på min lange rejse. Problemet er at bøger vejer en del og fylder en del i baggagen, så du bliver nød til at vælge et par stykker ud. Det kan være svært for hvad nu hvis den ene bog er kedelig eller dårlig. Det problem er løst med en e-bogslæser for du kan i princippet tage alle dine bøger med uden at det vejer noget eller fylder noget.

2. Guidebøger

Med en e-bogslæser som f.eks. Kindle kan du blandt andet får Lonely Planets rejsebøger direkte med. Det gør faktisk at selv om du skal rejse til 7 lande, så stiger vægten i rygsækken ikke bare fordi du har købt 7 guidebøger.

En anden fordel med at e-bogslæser og guidebøger er at hvis du pludselig får en spontan ide om at du vil rejse til et andet land end forventet, så kan du bare downloade en guidebog til e-bogslæseren mens du rejser.

3. Find bogen undervejs

Du har altid et stort repetoir af bøger tilgængeligt, du kan bare hente lige netop den bog du har lyst til at læse. Får du anbefalet en bog mens du rejser, så kan du jo bare hente den med det samme eller hvis du liiige mangler efterfølgeren af en vildt spændende bog, så er det nemt og hurtigt at hente den undervejs.

4. Ingen unødig vægt

En e-bogslæser vejer typisk ikke mere end 200-300 gram. En bog kan meget nemt veje væsentligt mere den vejer nemt 500 gram. Tager du en eller to Lonely Planet bøgerg og et par romaner med, så kan du nemt have 1½ kg vægt bare i bøger.

5. De fylder mindre

Lidt lige som med vægten så fylder en e-bogslæser væsentligt mindre end en almindelige bog, den er gerne 1/3 tykkelse af en roman. Prøv at forestil dig at du normalt rejser med 1-2 guiderbøger og 2 romaner – det frigiver temmelig meget plads i rygsækken. Faktisk kan det være forskellen fra om du kan nøjes med en daypack rygsæk frem for en almindelig rygsæk.

6. E-bogslæser frem for tablet og computer

Det er meget fristende at rejse med sin tablet, den er jo også ganske ok at læse på. Det samme kan siges om en bærbar, det er dog de færreste der rejser med bærbar. Fordelen ved en e-bogslæser er dog mange frem for en tablet. Den er langt bedre at læse på, specielt e-bogslæsere som Kindle Paperwhite har en fantastisk læsekomfort, selv i skarpt lys eller mørk nat er den fremragende at læse på. Ud over at den er fantastisk god at læse på så holder den også utrolig længe på strømmen, en Kindle Paperwhite holder gerne 4-8 uger på strømmen.

7. Find bogen når som helst og hvor som helst (næsten)

Har du oplevet at din guidebog er blevet våd, stjålet eller bare er outdated? Eller har du oplevet at glemme den fantastisk spændende bog du var igang i en bus? Begge scenarier er temmelig øv. Her kan en e-bogslæser gøre en forskel for det er muligt at hente bøger overalt og om alt på alle tider af døgnet.

Måske er det

1 Kommentar
  1. I-DEAL.DK 8 år siden

    Endnu bedre er Onyx Inkbook som er kompatibel med Ereolens app.
    Kan købes på http://www.i-deal.dk

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account