Foruden lysten til at rejse er alle medlemmerne af Backpacker Planets redaktion vilde med musik. Musik giver os lyst til at rejse, vækker rejseminder frem og musik er en i det hele taget en uundværlig rejsekammerat for os.

Her kommer et udpluk af den musik vi elsker før, under og efter vores rejser.

Links til alle sange åbner iTunes.

Peter Vejrum Terp

I min verden er der ikke noget som sange, der kan få mig til at tænke tilbage på fantastiske oplevelser. Her er 3 sange, der altid får mig til at tænke på at rejse.

Desireless – Voyage Voyage
Et fantastisk nummer, men jeg må indrømme, at det nok ikke er det mest kendte blandt mange. Men jeg bliver altid fuldkommen i rejsemode, når jeg hører det.

Bob Marley – No Woman no Cry
Det minder mig om min første rejse til Asien, hvor Bob Marley bliver sunget og spillet rigtig mange steder. Der er helt sikkert noget rejse forbundet med Bob Marley i min verden.

Deep Forest – Sweet Lullaby
Det her nummer minder mig utroligt meget, om da jeg var på Irian Jaya. I sangen er der nogle børn der synger, og hver gang de synger, tænker jeg på de børn, der mødte mig syngende på Irian Jaya tilbage i 1995.

Kenneth Karl Nielsen

Musik er altafgørende på mine rejser. Musik får mig til at slappe af, på mine rejser har jeg ro til at lytte til blændende musik. Og min rejsemusik knytter sig altid til helt specielle rejseminder.

Daft Punk – Around the world
Da jeg i slutningen i sidste århundrede var på Interrail med Peter i Østeuropa, var det Daft Punkt der brølede ud af højttalerne. Around the world er min favorit, men det kunne også være “Da funk” eller andre numre.

Carlos Santana – Black Magic Woman
Jeg blev introduceret for Carlos Santanas latinamerikanske rytmer og blændende guitarspil i Nepals hovedstad Kathmandu. Siden har jeg været fan – Santana er en suveræn musiker, og spiller suveræn musik, der får mig til at tænke på at rejse.

Guns n’ Roses – Paradise City
Guns n’ Roses er bare fantastisk musik at lytte til på lange fly- eller busture. Med Paradise City dunkende ind i ørerne holdes alt anden larm ude.

Maria Erica Jensen

Jovanotti – A te
Sangen minder mig altid om mit højt elskede Italien.

Los Pinguos – Tierra Santa
Jeg hørte denne farverige sang, da jeg var til strandparty på thailandske Koh Tao i sommers (2013), og jeg kan mærke havets brusen, varmen fra de buldrende bål, smagen af kølige drinks og den skønneste feststemning i kroppen, hver gang jeg hører sangen.

Stacey Kent – I wish I could travelling again
Præcis sådan har jeg det altid – og det starter allerede dagen efter, at jeg er kommet hjem fra min sidste rejse ;0)

Lise Kryger

Simon & Garfunkel- A Heart In New York
Når sangen starter, flyver jeg mentalt ind over Central Park, og gyser nærmest af længsel for at mærke storbyens dragende liv og stemning.

Nelly Furtado – I’m like a bird
Når hun synger sangen, står jeg med verden foran mig, og er på vej til at drage ud og opleve! Jeg husker, for nogle år siden, at have stået på en motorvejsbro udenfor Amsterdam – fri og klar til at tage hele verden ind – “I’m like a bird, I wanna fly away – I don’t know where my soul is, I don’t know where my home is…” overdøvede den enerverende summen fra bilerne der susede forbi under mig.

David Bowie – Ashes to Ashes
Jeg ser de grønne bølger fra Singapores havn, hver gang jeg lytter til nummeret. Indimellem sætter jeg den på bare for at se dem for mig. Mærke verdensbyens havn og de mange skibe der kommer ind forbi. Den tunge varme og byen der for mig var mit første springbræt ud i en verden af rejser.

Torben Linnemann Nielsen

Her er tre sange der virkeligt får rejselysten frem i mig. Ja det er ikke de nyeste sange der springer frem i hovedet på mig, men de er rigtigt gode alligevel.

I’m leaving on a jetplane af John Denver
Den bringer minderne fra Koh Phangan, det var sidste aften på en stor backpackerrejse, hvor hele vores gruppe var samlet, og to af pigerne rejste sig op og sang “I’m leaving on a jetplane”.

I was born under a wandering star af Lee Marvin.
Når jeg hører denne sang, så sidder jeg og drømmer mig væk til friheden på de amerikanske sletter. Friheden er for mig er en stor del af det at være backpacker.

New York, New York af Frank Sinatra
The Big Apple – Det siger vel sig selv.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account