Billig Bali er en artikel om at leve billigt på Bali og om at finde de bedste steder på denne vidunderlige ø. Men det er altid svært at bedømme, hvor mange lommepenge man skal tage med på en ferie.

Bali har været hårdt ramt de sidste par år, med faldende valutakurser og terror. I dag er Bali et sikkert og billigt sted at holde sin ferie og balineserne er ikke blevet mindre venlige.

Hvad skal en uge på Bali koste?
Overnatning for 2 voksne og 2 børn, en tur rundt på øen, et tur i regnskoven og et par besøg til de lokale landsbyer, for at se på batik og lignende. Et hurtigt gæt vil lyde på 1500-2000 kr., men det behøves ikke at koste mere end 600-800 kr. Det vigtigste for at holde forbruget ned er at bruge sin sunde fornuft. Tag ikke det første det bedste man bliver tilbudt.

På Bali kan man godt få sved på panden, hvis man vil have tingene til den rigtige pris. Lej eventuelt en bil i en uge og kør selv rundt på øen. Når man er fire bliver det hurtigt dyrt i bus eller bemo. Spis som de lokale, og træk lidt væk fra de sædvanlige turistområder. Det er også let at finde et billigt spisested; spis som de lokale eller gå en tur rundt på det lokale markeder.

Det næste store problem er jo så souveniers. Skal jeg nu købe den krukke eller skal jeg vendt til den næste by?. Et godt råd er at snakke med andre, om hvad priserne er i de forskellige områder. I nogle områder er der flere turister end i andre, og der er derfor større udsving i priserne.

Vær opmærksom på priserne – for eksempel har den nordlige del af øen ikke det samme prisniveau, som den sydlige del af øen, forhør dig omkring prut lidt om prisen, så kan der være mange penge at spare. Men brug din sunde fornuft.

Siden slutningen af 90 ´erne har den indonesiske økonomi være meget igennem! Først gik præsident Suharto af og senere på året ramte den altomfattende asiatiske krise også Indonesien, hvilket sendte den Indonesiske møntfod, Rupiahen, ud i et styrt dyk. Den har på tidspunkter været ned under 80% af, hvad den var for få år siden.

Alt dette har kun haft lidt indvirken på turismen på Bali. Turismen faldt i 1987-1998 med ca. 20%, men i sommeren 1998 var de fleste turister ved at være kommet tilbage. I 2002 kom så terror angrebet på Sari club, men også dette ser Bali nu til at være kommet sig over. og hvis man ser på hvad, man får for pengene, så er det ikke så mærkeligt.

Kuta
Kuta er turistbyen på både godt og ondt. Her finder man denne unge australier med surfbrættet under armen, et hav af japanere eller danskeren med sin ølvom der er på tur med charterbureauet. Det er også her, at du kan møde backpackers fra hele verden, som slapper af og nyder strand, vand og øl. Det er da heller ikke uden grund, eftersom Kuta er et billigt sted at feste. Byen er dog ikke videre balinesisk.

Denpasar
Denspasar er den største by på Bali og det er her du finder flyselskaber, lufthavnen, rejsebureauer, hospital og lignende.

Lovina
Lovina, som er blevet er hotspot for backpackers, er kendt for sine strande med sort vulkansk sand og gode muligheder for at se delfiner. Både mad og overnatning er billigt, specielt udenfor turistsæsonen.

Gunung Batur
Gunung Batur er det naturlige valg, hvis man vil besøge en af Balis vulkaner. Den er let at bestige, opstigningen gøres om morgenen inden solopgang, og det er en fantastisk udsigt fra toppen. Der er dog mange turister, og dermed også mange, der vil snyde dig.

Ubud
Ubud er et af de sjældne steder i verden, hvor det er en fordel at ankomme stresset! Byen er simpelthen indbegrebet af fred og ro, her vil man hurtigt føle sig totalt afslappet.

At komme til byen ved fuldmåne, at se balinesernes templer i alt deres flor og farver og se de balinesiske dansere er virkeligt et besøg værd. Det giver et minde for livet.

Mange af overnatnings mulighederne i Ubud er bungalows – gerne sammen med hoteller eller private huse. Byen er et center for kunst og håndværk, og det er her du kan se folk side udenfor deres værksteder og skære skulpturer ud af træ.

Her kan du finde råd om billige flybilletter til Bali og resten af verden.

6 Kommentarer
 1. Hanne 9 år siden

  Hej Torben – har lidt nydt at læse fine ord om Bali. Jeg har selv rejst 1 år derude som ung backpacker i en stor del af asien – men det er jo ved at være en hel del år siden 😉 Nu er jeg ved at planlægge en tur på ca 4 måneder med mine to børn 9 og 10 år – og vil meget, meget gerne tale med dig og trække lidt på jeres erfaringer – hvis det er muligt…. mange hilsner fra Hanne 🙂

  • backpacker planet 9 år siden

   Hej Hanne

   Bare spørg løs, så må vi se om jeg kan svare på dine spørgsmål.

   Hilsen Torben – Backpacker Planet

 2. Kirsten Dalager Buur 8 år siden

  Hej Torben.
  Jeg er i samme situation som ovenstående: har været på Bali i 2006 med min mand, og vi overvejer nu en ferie dertil med vores store børn. Kontaktede Jysk for at høre lidt om kost- og logipriserne i dag, og han sagde, man skulle regne med 500 kr/prs/døgn i rejseudgifter. Det synes jeg lød af meget, – har du erfaringer med, hvad et almindeligt måltid på et almindeligt spisested koster i dag. vad tænker du om hans bud på omkostninger?

  Mange hilsner
  Kirsten Dalager Buur

 3. backpacker planet 8 år siden

  Hej Kristen

  Først jeg beklager det senes svar.

  Det er svært at sige præcist hvad det koster at rejse rundt på Bali. Som du ved så jo flere steder du vil se, jo dyrer bliver det oftes.

  Jeg sad fornyeligt og læste en blog på engelsk hvor de havde en del pris eksempler fra 2015. Du får lige et link her så håber jeg at det kan hjælpe dig.
  http://www.lashworldtour.com/2015/03/costs-of-traveling-in-bali-budget-2015.html

  Mvh Torben – Backpacker Planet

 4. Louise Liv 8 år siden

  Hej Torben. Jeg overvejer at tage til Bali om en uge ca. dvs. d. 29 april, i en måned. Jeg skal studerer ( mit uni. studie herhjemme i DK) mens jeg er afsted.
  Jeg leder derfor efter et sted hvor jeg kan bo fast, trygt og billigt på Bali. Har du en ide om hvor billigt man kan gøre det, og evt. i hvilket område (der ligger tæt på havet)?
  Jeg skal ikke ud op bruge penge på souveniers eller oplevelser der koster penge, men skal have penge til mad jeg laver hjemme selv ( er god til at leve på et meget skrabet mad budget) Hvor meget tror du man kan gøre det til pr. dag?
  På forhånd tak 🙂
  BH Louise Liv

  • backpacker planet 8 år siden

   Hej Louise

   Jeg håber, at du allerede er taget afsted :-).

   Du får lige svar alligevel – du kan tjekke hotelpriser på travelmarket.dk, hostelworld.com og lignende sider + husk også at tjekke Airbnb, der kan være en fordel ved et længere ophold.

   Send gerne en mail til kenneth AT backpackerplanet.com med mere information. SÅ uddyber jeg gerne svar.

   Venlige backpacker hilsner

   Kenneth – Backpacker Planet

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account