Rigtigt mange backpackers overnatter på hostels, når de rejser rundt i verden, men hvordan finder du det helt rigtige hostel til dig. Her får du en række gode råd.

Undersøg mulighederne inden du kommer frem
Alle de store hostelbookingsider har et hav af anmeldelser af de forskellige hostels, og selv om nogle af dem kan være falske, er der god hjælp at hente her. Tjek gerne forskellige hostelbookingsider + Tripadvisor for at få flere forskellige kilder i spil.

Book i forvejen – men kun en enkelt nat
Det kan være en rigtig god idé, at have booket et hostel inden man kommer frem til sin destination. Det koster ikke en masse, men det giver lidt ekstra sikkerhed i maven, og er det ikke i orden, når du kommer frem kan du enten blive eller gå på jagt efter et andet hostel.

Vælg et hostel der ligger centralt
Det siger næsten sig selv, men beliggenheden af dit hostel er supervigtigt. Sørg som hovedregel for enten at bo centralt eller bo, hvor det er nemt at videre med bus, metro eller lignende.

Prisen må ikke være altafgørende
Det kan være fristende altid at vælge det allerbilligste hostel, som du kan finde, men det kan ofte ikke betale sig. Der er ofte masser af muligheder, så fokuser på de hostels, der har mange anmeldelser og en rating, der som minimum er på 75%. På den måde er du rimelig sikker på en god kvalitet.

Vælg et godt køkken for at spare penge på mad
Et godt køkken på dit hostel kan være mange penge værd. Du kan ofte spare mange penge ved selv at lave din egen mad. Er køkkenfaciliteterne i orden vil du sandsynligvis lave mad oftere. På samme måde kan det være en god idé at vælge et hostel, hvor morgenmad er inkluderet i prisen. Specielt, hvis man må lave en lille madpakke af morgenmaden og tage med.

Sovesal og sikkerhed
Hostels i dag tilbyder både sovesale og mere almindelige hotelværelser. Ønsker du at komme i kontakt med andre rejsende kan det være en fordel at bo på en sovesal. Gør dig nogle overvejelser om du vil på på en sovesal med folk af sammen køn eller en sovesal med både mænd og kvinder. Tænk også over, om du vil bo på en sovesal med 6 senge eller 20 senge. Tjek om dørene til sovesalen kan låses, at der er skabe som du kan låse din rygsæk inde i (husk en hængelås), og også gerne om der er vagt på hostellet om natten. Brug din sunde fornuft – føler du dig ikke sikker et sted, så find et andet sted at bo.

Gode steder at møde andre backpackers
En af de store fordele ved at vælge hostels frem for hoteller, udover prisen, er at det et meget nemmere at komme i snak med de andre gæster. Ethvert hostel har forskellige fællesarealer – hvis du hænger ud her, kommer du nemt i snak med andre rejsende. Nogle hostels har deres egen bar, baren er også et godt at komme i snak med andre. Ovenstående er specielt vigtigt at vide, hvis du rejser alene.

Forskellige typer hostels
I dag findes der mange forskellige typer hostels. På nogle festes der igennem hele natten, og du skal være heldig, hvis du får en god nats søvn. På andre hostels kræves der fred og ro. Sørg for at finde et hostel, der passer til den måde, at du rejser på.

Det smilende og hjælpsomme personale
En af de vigtigste faktorer på et hostel, og en af de første faktorer, som du møder er personalet. Er personalet ved skranken venlige, hjælpsomme og troværdige er det pågældende hostel ofte rigtigt godt.

Wifi
Tjek altid om der er Wifi på dit hostel. Her kan du godt gå lidt mere i dybden. Nogle steder er der kun adgang til Wifi for fællesarealerne, og andre gange koster det penge at koble sig på det trådløse internet.

Nogle gange har hoteller næsten samme pris som hostels
Under et besøg i Berlin, hvor jeg boede på Generator hostel, besluttede jeg mig for at tjekke prisen på det 4 stjernede hotel, der lå 50 meter væk. Til min store overraskelse kostede det næsten det samme. Dette er selvfølgelig mest gældende, hvis du bor på hostellets dobbelt- eller enkeltværelser, men det er værd også at tjekke priser på hoteller. Jeg bruger Hotels.com, hvor jeg får hver tiende overnatning gratis.

Søg efter hostels her
Via nedenstående søgeboks kan du søge efter hostels i hele verden via Hostelworld, der er en af de store hostel booking sider.

Bemærk: Backpacker Planet får provision, hvis du booker via nogle af henvisningerne ovenfor.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account