Flyskræk rammer i dag alle. Her har har samlet nogle gode råd om hvordan du undgår at være bange for at flyve.

Allerførst skal du vide at flyskræk rammer rigtigt mange. Både folk der ikke hat fløjet før og “erfarne” flyvere kan få flyskræk.

Flyskræk handler ofte om stress – her er nogle metoder til at undgå det.

Undgå stress
Starten er altid stressende når du skal flyve. Mød derfor op i god tid og tjek ind stille og roligt. Dette modvirker stress. Kig på flyene, og se hvor mange der kommer op og ned uden problemer. Flyvning er sikkert.

Spis godt inden flyveturen
Når du er stresset forbrændes dit blodsukker hurtigere, der udskilles adrenalin og angsten kommer frem.  Du undgår dette ved at spise et godt måltid med proteiner og uraffinerede kulhydrater er bedst (eksempelvis pasta med kødsovs og frugt bagefter). Undgå kaffe, da det påvirker kroppen på samme måde som adrenalin. Alkohol er også dumt, hvis du har flyskræk, da det kan forstærke følelsen af mistet kontrol.

Kontroller dit åndedræt
Tag en dyb indånding og pust langsomt ud. Hvis du kan kontrollere åndedrættet kan du også mindske angstsymptomerne og din flyskræk. Hvis dette lykkes er det stor mulighed for at du undgår at panikke.

Tænk på noget andet
Hvis du først får rettet din opmærksomhed på noget ubehageligt kan det være svært at få den væk igen. Du må ikke miste kontrollen, så vinder din flyskræk. Flyvning er et af de sikreste transportmidler i verden – tænk på dette når flyet ryster. Eller tænk på nogen af alle dine positive minder.

Angsten er fjenden
Hvis du har flyskræk er det vigtigt at erkende at angsten er fjenden – IKKE selve flyveturen. Tænk igen og igen over dette, og det er muligt at det vil mindske din flyskræk.

Rejsekammerater kan hjælpe dig 
Sidder din rejsekammerat ved siden af dig, så få ham/hende til at lede din opmærksomhed på noget positivt. Spil et spil, så tankerne ledes væk eller noget helt andet. Få din kæreste til at holde om dig, holde dig i hånden eller lignende.

Tak til Tourism Thailand for foto.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account