For ikke så mange år siden var det altid et mål for mig, at tage afsted mest mindst mulig teknologi på mine rejser. Det vil sige igen PC, ingen tablet, ingen mobil, ingen e-bogslæser eller andet teknologi. Kun mit kamera og min lille gamle klassiske iPod.

Nu oplever jeg, at jeg putter flere og flere elektroniske dimser ned i min rygsæk, og jeg kan se, at mange andre gør det samme. Men hvad skal man tage med, hvad skal man tænke over når man vælger udstyret og findes der noget teknologi, som man bare ikke kan undvære på sin rejse.

Jeg har talt med nogle forskellige rejsende og rejsebloggere, og her får du deres bud på ovenstående spørgsmål. Her er dem, som jeg har talt med.

TINES HASLAM

Tine driver rejsebloggen A world to explore

Tine Haslam

*Skal man have en PC med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige PC?
Det synes jeg bestemt ikke med mindre, at du er professionel fotograf og skal have en ordentlig computer så du kan redigere dine billeder, men det gælder nok for de færreste backpackere 😉 De fleste hostels har computere man kan bruge og ofte er de gratis at bruge ellers er der jo også den lokale internetcafé. Jeg har aldrig rejst med en computer og kommer nok aldrig til det. Den er simpelthen for tung og uhandy!

* Skal man have en tablet med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige tablet?
En tablet er heller ikke et must, som sagt så kan du bruge computere på hostels og internetcaféer og have en backup af dine billeder på en ekstern harddisk. Når det er sagt, så vil jeg dog langt hellere rejse med en tablet end en computer, hvis jeg skulle vælge. Den er lettere og mindre. Jeg kan godt lide, at have en backup af mine billeder online, så ville det være lettere at lægge en tablet ind i et skab og lade den uploade billederne online, mens man laver andre sjovere ting 🙂 Jeg har dog ikke rejst med en tablet endnu og har klaret mig fint. Hvis man skal have en tablet, så ville jeg nok sørge for at den har mulighed for at gå på wifi og at der er god plads derpå, så man kan kopiere ens billeder over på tabletten når man ikke har adgang til internettet.

* Skal man have en mobil med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige mobil?
Igen er det ikke et must, men en mobil kan være en rigtig god idé at have med! Jeg vil råde enhver, som har mobil med til at købe et lokalt SIM-kort, så det er billigst at holde kontakten med de mennesker man møder, hvis man vil booke et hostel over telefonen osv. Jeg er ikke ligefrem ekspert når det kommer til mobiltelefoner, men ville mene at de fleste smartphones ville være gode nok til at bruge på rejsen. Men lad nu vær med at gå ud og købe en helt ny telefon! Der er jo altid en risiko for at den bliver stjålet (selvom den risiko ikke er særlig høj) og så ville det bare ikke være sjovt, hvis du havde været ude og købe den nyeste iphone og den så blev stjålet kort tid efter. Jeg fik min telefon stjålet indenfor de første 30 minutter efter at være landet i New Zealand og det havde ikke været sjovt, hvis jeg lige havde betalt flere tusind kroner for den 😉 Download nogle gode apps (f.eks. skype og google translate), så kan du komme rigtig langt 🙂

* Skal man have en ebogslæser med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige e-boglæser?
Hvis du kun læser på en ebogslæser derhjemme, så kunne du da godt tage den med, men jeg foretrækker trykte bøger. Ellers så kunne du jo også læse på din tablet eller downloade nogle lydbøger, hvis du som jeg har tildens til at blive køresyg 😉

* Har du nogle ekstra gadgets, som du bare mener SKAL med på backpackerrejsen?
Langt de fleste gadgets kan du klare dig uden! Herunder computer, tablets, ebogslæser og mobiltelefon, men de kan være rare at have med. Husk dog på, at det hele jo vejer noget, så tænkt dig om en ekstra gang før du pakker det. Få kilo kan jo betyde, at din taske faktisk bliver for tung til at du kan gå ret langt med din rygsæk på. Men der er dog nogle ting, som kan være rigtig godt at have med!

Jeg ved ikke hvor gadget-agtigt det er, men en pandelampe er et must på en backpackerrejse, hvis du skal en tur i junglen eller skal du bo i en underkøje uden en lampe eller lignende. Det er i de slags situationer, hvor en pandelampe er guld værd! Og de er faktisk ikke dyre. En adapter til strøm er også en god idé, da det til tider kan være et mareridt at finde en i det lokale supermarked. I Malaysia for eksempel, så tog det mig to uger før jeg fandt en og der manglede mit kamera desperat strøm. En universel adapter vejer eller fylder hverken meget, så det kunne være værd at overveje. I nogen lande er det dog ikke nødvendigt, da de har samme stik som i Danmark og så er der jo ingen grund til at have en adapter med 😉 Derudover ville jeg ikke rejse uden musik! For mig er det at lytte til musik virkelig afslappende og så har du noget at lave mens du venter på din bus når den er forsinket 😉 Du kan eventuelt bare lægge noget musik over på din mobil, så er du fri for at have både mobil og mp3-afspiller med.

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

REBECCA LINE

Rebecca driver rejsebloggen Opdagelse.dk

Rebecca Line

* Skal man have en PC med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige PC?
Jeg er gået over til tablet, men jeg har tidligere rejst meget med computer – mest af alt for at kunne planlægge rejsen.

* Skal man have en tablet med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige tablet?
Jeg har tidligere altid rejst med PC på mine rejser. I dag er den dog blevet udskiftet med en tablet, der gør det nemt og praktisk. Jeg har udstyret min tablet med et tastetur, så den fungerer som en mini-computer, samt et beskyttende cover. Jeg har valgt at medbringe tablet, da det for mig er vigtigt at det er funktionelt og ikke vejer i tasken.

* Skal man have en mobil med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige mobil?
Jeg har altid mobil med på rejsen, hvilket jeg finder nødvendigt for at kunne hvis man ønsker at kunne navigere sig rundt på rejsen og kommunikere med omverdenen.
Jeg har en iphone, ligesom så mange andre. Om det så er den bedste telefon til rejsen kan diskuteres. Min telefon løber konstant tør for strøm, så man er ret afhængig af strømstik eller en powerbank – som jeg i øvrigt altid har med på rejsen.

* Skal man have en ebogslæser med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige e-boglæser?
Jeg er stadig mere til den fysiske bog eller et magasin

* Har du/I nogle ekstra gadgets, som I bare mener SKAL med på rejsen?
(Adapter til strøm, powerbank etc.)
Ingen gadgets uden strømstik. Derfor medbringer vi naturligvis en opladere til vores telefoner / tablet samt en powerbank.
Herudover har jeg et spejlreflekskamera med ekstra batteri, selvudløser samt et lille stativ. Hertil igen en oplader og en SD-kortlæser, som jeg benytter til at overføre billeder til min tablet undervejs.
Hvis ikke det er almindelige ”danske stik” medbringer vi en adapter samt en strømskinne med 3-6 danske stik, så vi har mulighed for at få opladet flere ting ad gangen.

BETTINA ARKNÆS

Bettina driver rejsebloggen Danish Adventurer

Bettina Arknæs

Skal man have en PC med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige PC?
Når jeg rejser på ferie har jeg ikke en PC med. Jeg har ikke behov for at bruge en PC på min ferie. Men min datter har de sidste par år haft en PC med. Den bliver brugt til at se serier, film, høre musik og sociale medier. Der tror ikke der er et rigtigt eller forkert valg, men det der er vigtigt er at den nemt kan gå på trådløs internet, at den kan afspille lyde, at der kan tilkobles høretelefoner og at der er hukommelse til at gemme nogle film, lydfiler, hvor der ikke er mulighed for trådløs internet.

Skal man have en tablet med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige tablet?
Jeg rejser ikke selv med en tablet, men min søn har en tablet med, når vi rejser på ferie. Den er flittigt brugt på lange fly- og køreture, samt der hvor vi bor, når man selv må bestemme hvad man har lyst til at lave. En tablet skal kunne tilkobles trådløs internet. Det skal være nemt at have den med og opbevaring i en god taske, med indbygget lomme til tablet, som barnet selv kan bære.

* Skal man have en mobil med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige mobil?
Jeg kan ikke rejse på ferie uden min mobil. Det der er afgørende for en mobil på rejsen er trådløs internet og at den kan være i ens lomme og har et godt batteri, samt APP’s. Jeg bruger min mobil flittigt igennem diverse rejseapp og andre apps, samt sociale medier.
Her er et par eksempler:
Dropbox: Heri opretter jeg en folder, hvor alle dokumenter for rejsen ligger arkiveret. En anden folder indeholder kopi af familiens pas, sygesikring og vaccinationskort.
Google Maps: Mobilen er også min GPS og vejviser.
TripAdvisor bruger jeg flittigt til at søge viden om det land, by, sted, seværdigheder jeg skal se.
Instagram – hvor jeg har et rejsegalleri med små fortællinger og historier om de steder vi besøger.

* Skal man have en ebogslæser med på rejsen, og hvis ja – hvordan skal man vælge den rigtige e-boglæser?
En ebogslæser kan være en rigtig god investering, hvis du godt kan lide at læse og ikke har brug for andet. Vi har ikke nogen i min familie, men jeg har da stødt på nogle rejsende, som har en Kindle med.

* Har du/I nogle ekstra gadgets, som I bare mener SKAL med på rejsen?
Høretelefoner er den uvurderlige gadgets for alle i min familie. Vi hører musik, ser film og lytter til podcasts og læser e-bøger og vi spiller forskellige slags spil via APP’s på vores mobiler, tablet eller PC. Vi bruger også vores egne høretelefoner på flyrejser, fordi det er bare en helt anden oplevelse at sidde ombord på et fly og se en god film, når lyden er god og du kan lukke alle de andre lyde ude. En dobbeltstik til hovedtelefoner er også en god idé, så kan børnene sammen på bagsædet, tog eller i fly, se film eller høre musik.

2 Kommentarer
 1. Niclas 6 år siden

  Hej jeg faldt lige over artiklen omkring hvilke gadgets man mener er vigtige når man tager afsted, jeg er selv en person som lader det meste af min teknologi liggende hjemme, dog går jeg meget op i selve rejsen derned, og stadig at have mulighed for at slappe af selvom jeg er i den anden ende af verden.
  jeg undersøgte forskellige muligheder for at gøre rejsen mere behagelig og faldt over noice cancelling headsets, jeg er ikke ekspert inden for området men hvis det er noget man finder interessant kan man læse mere om det som jeg anskaffede mig her Tweak.dk/. Det fungere rigtig godt, og det er så behageligt at man kan sidde i flyet uden at skulle bekymre sig om statisk støj, men at man rent faktisk kan tage dem på, og slappe af.
  ved ikke om der er kommet nogle nyere modeller, men jeg købte mit på ZInuss.dk de har et stort udvalg, og det var det billigste sted jeg fandt som havde mit headset.

  god rejse til jer der skal afsted i år.

 2. Mathias 5 år siden

  De vigtigste gadgets for mig ville nok være min telefon (hvis nu der endelig skulle gå noget galt) et headset, og måske også en ipad/bærbar.

  Typisk når jeg er ude og rejse vil der være en aften hvor jeg bliver inde på værelset, og så er det meget rart at kunne side og læse eller se en film.

  Typisk plejer jeg bare at sidde lidt på ewire.dk så jeg har noget jeg kan læse da jeg ikke er stor fan af bøger. I sidste ende kunne jeg godt undlade at tage så meget med, men syntes det er meget rart at kunne tage sig til noget hvis man ikke lige har energien til at tage ud en enkelt aften

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account